O nama

ADRIATICA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Mediterana, osnovano je 1.veljače 2018. godine na Korčuli, gdje mu je ujedno i sjedište.
Društvo je samostalno, nestranačko, nereligiozno i neprofitno udruženje građana, prvenstveno stručnjaka specijalista, koji svojim dosadašnjim djelovanjem rade na istraživanju i promociji hrvatske prirodoslovne raznolikosti i baštine te osjećaju potrebu za međusobnim udruživanjem kako bi bolje definirali ciljeve i uskladili djelovanje.

Cilj Društva je očuvanje hrvatske prirodoslovne raznolikosti s naglaskom na geotektonsko područje Adriatic i Dinaric – koje uključuje fizikalnu, kemijsku, geološku, speleološku, geografsku, biološku, oceanološku, medicinsku, veterinarsku, šumarsku i poljoprivrednu raznolikost te s tim usko povezanu socijalnu i kulturološku raznolikost te etnobaštinu.
Naša želja i vizija: približiti ljepote Korčule svima – građanima, djeci, godpodarstvenicima, planerima prostora, turistima… Probuditi ljubav lokalnog stanovništa prema prirodi, ukazati na prirodoslovne vrijednosti otoka i zajednički pridonijeti njihovom očuvanju.